TPMS voor Truck en Trailer

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System), in normaal Nederlands een bandenspanning controle systeem is een systeem dat de bandenspanning in de gaten houdt van een voertuig.  Verplicht vanaf november 2014 op iedere nieuwe personenauto die op kenteken gezet wordt. Voor vrachtwagens geldt deze verplichting niet, echter het komt regelmatig voor dat er met een verkeerde bandenspanning wordt gereden met alle gevolgen van dien…

Klapbanden bij vrachtwagens komen veelvuldig voor. Dit is een kostbare zaak voor de onderneming. Indien een band (en dan vooral bij de stuuras) klapt, wordt een vrachtwagen in vele gevallen onbestuurbaar (filmpje). Dit geeft een enorme ravage op de snelweg, met een fileleed tot gevolg. Dit is niet alleen lastig voor de automobilist die er achter zit maar ook voor de transportondernemer. De goederen die op dat moment vervoerd worden komen te laat aan (mits alles nog in goede staat is), de schade moet gerepareerd worden en de file ontstaan vrijwel meteen. Het totaal schade bedrag kan in de in de tienduizenden euro’s lopen.

Klapbanden ontstaan door o.a. schade aan een band. Doordat de constructie van het karkas van een vrachtwagen band vaak erg sterk is, heeft de schade aan een band niet meteen tot gevolg dat een band klapt. Er is in de meeste gevallen sprake van een zekere ‘incubatietijd’. Dit is de tijd tussen met moment dat de band schade oploopt en de band ook daadwerkelijk bezwijkt aan de schade. In deze tijd verliest de band zijn bandenspanning. Indien de chauffeur of een fleetmanager dit drukverlies op tijd kan detecteren kan er ook op tijd actie ondernomen worden. Dan kan er een hoop schade en fileleed voorkomen worden.

Powerfull Sales Promotion BV heeft hier een simpele maar doeltreffende oplossing voor. De ECOCAP Pro RV TPMS. Dit is een bandenspanning controle systeem die uw bandenspanning 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de gaten houdt voor u. Daalt de bandenspanning met +/- 5%. Dan geeft de sensor op het ventiel een rood LED signaal, krijgt de chauffeur een akoestische en optische melding in de cabine, bovendien krijgt de fleetmanager / kantoor een melding via het fleetmanagement systeem. Zo kan er meteen actie ondernomen worden om dit probleem op te lossen. Dit scheelt niet alleen in uitvalkosten, maar te lage bandenspanning betekend ook een hogere rolweerstand, wat brandstof kost en verhoogt de banden slijtage tot wel 20%.

Ons systeem onderscheidt zich door:

  • Universeel systeem toepasbaar in combinatie met diverse fleetmanagement systemen
  • Eenvoudige installatie
  • Zelf kalibrerende sensoren
  • Kleinst mogelijke afwijking van 5% wordt reeds gesignaleerd
  • Zeer scherpe prijs / kwaliteit verhouding
  • Automatische koppeling tussen truck & onbeperkt aantal trailers
  • RVS sensoren voorzien van anti-diefstal slot
  • Automatische temperatuur compensatie
  • Lange levensduur batterij doordat het systeem geen stroom verbruikt als er niets aan de hand is.
Meer informatie over onze systemen is te vinden op:

Wilt u liever persoonlijk te woord worden gestaan? Neem contact op met ons via het contact formulier of bel ons op 0316 712 500.